poszło PW
Głośniki OII
Zwiń
X
-
Głośniki OII
Witam wszystkich!
Chciałbym poznać Wasze opinie na temat głośników większych niż popularne 16,5 cm. Czy ktoś może takie sobie zakładał? Czy np. 20 cm Rainbow CS 220 X-Plain są godne polecenia i czy by się nadawały do tego auta? Trochę dużo za nie krzyczą... :x
Co byście polecili (może właśnie z większych jakiś) za ~500 PLN (za same głośniki oczywiście)? Zagrałoby narazie radio fabryczne Stream, może później coś lepszego i może kiedyś jakiś wzmak... Ale bez żadnych subwooferów w bagażniku, wiec chyba średnica ma znaczenie.
I jeszcze pytanie, gdzie w drzwiach są jakieś czujki poduszek bocznych lub ewentualnie inne elementy odpowiedzialne za bezpieczeństwo, na które trzebaby uważać przy demontażu boczków i wygłuszaniu.
dzieki za rady
-
-
Zamieszczone przez fernandohciałbym poznać Wasze opinie na temat głośników większych niż popularne 16,5 cm. Czy ktoś może takie sobie zakładał? Czy np. 20 cm Rainbow CS 220 X-Plain są godne polecenia i czy by się nadawały do tego auta? Trochę dużo za nie krzyczą...
zamiast mieszać ze sprzętem popraw fabryczną instalację - popraw wytłumienie blach drzwi, da to o wiele więcej niż przypadkowy dobór przetworników
poza tym żeby w O2 faktycznie grało to trzeba zrobić panele na głośniki w okolicach "słynnego" uchwytu na butelkiWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Tak, wiem, czytam jednak troche forum... Chodziło mi tylko o głośniki, co nie znaczy, że nie zamierzam wygłuszać drzwi. Nie chciałem sie niepotrzebnie (jak sądziłem) rozpisywać, ale już spieszę wszystko wyjaśnić. Wytłumienie blach będzie (podwójne wygłuszenie Dynamatem), będą dystanse, będą nowe kabelki i zastanawiam sie teraz nad ustąpi miejsca czemuś lepszemu (+wzmak), ale to jeszcze kwestia czasu (i KASY). Wiem, ze Ty Nexus6 jesteś tu autorytetem w dziedzinie CA, dlatego nie ukrywam, że liczę na Twoje rady
Póki co, uchwytu na butelki nie zamierzam likwidować, może jak później wzmak z innym radiem będzie grał...
Więc kupować 16,5 i robić do tego adaptery (bo chyba otwór standartowy jest jakieś 18 czy 17,5 cm)???
Komentarz
-
-
I jeszcze pytanie, gdzie w drzwiach są jakieś czujki poduszek bocznych lub ewentualnie inne elementy odpowiedzialne za bezpieczeństwo, na które trzebaby uważać przy demontażu boczków i wygłuszaniu.O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
-
Widziałem już wcześniej (hehe, znam opcję szukaj), ale mimo to dzięki, zawsze lepiej wiedzieć "dwa razy, niż wcale"
Tylko cały czas nie wiem, co tam może być ważnego, jeśli chodzi o elementy bezpieczeństwa?
NEOrADEk, Ty też sam się do tego zabierałeś? Jaki numer mają te zaczepy/spinki do tapicerki drzwi, w razie jakby mi się połamały?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernando... Jaki numer mają te zaczepy/spinki do tapicerki drzwi, w razie jakby mi się połamały?
BTW: Te zaczepy tapicerki są w miarę tanie ( jak na części ASO :diabelski_usmiech ), ok. 85 gr/szt więc warto wziąć kilka na zapas...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoczy fabryczne są aż tak dobre, że za około 500 zł nie da się naprawdę kupić nic lepszego???
Zamieszczone przez fernandoA jeśli kupować, to coś większego, czy poprzestać na 16,5 cm?With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoNEOrADEk, Ty też sam się do tego zabierałeś?
Zamieszczone przez fernandoJaki numer mają te zaczepy/spinki do tapicerki drzwi, w razie jakby mi się połamały?
Zamieszczone przez kowal 2002... w ASO powiesz... to raczej będą wiedzieć.O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoI jeszcze pytanie, gdzie w drzwiach są jakieś czujki poduszek bocznych lub ewentualnie inne elementy odpowiedzialne za bezpieczeństwo, na które trzebaby uważać przy demontażu boczków i wygłuszaniu.
Zamieszczone przez fernandoeszcze chciałbym poznać Wasze zdanie na temat głośników: czy fabryczne są aż tak dobre, że za około 500 zł nie da się naprawdę kupić nic lepszego??? A jeśli kupować, to coś większego, czy poprzestać na 16,5 cm?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwto co byście proponowali zamiast fabrycznych głośników ? przyjmijmy że chodzi tylko o taki zabieg dla poprawy odsłuchu . czy nie ma to sensu ?
wyda się kasę, a poprawa nie będzie adekwatna do wydanej kasy
najpierw popraw to na czym fabryka zaoszczędziła, a dopiero potem zastanawiaj się nad głośnikamiWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
czyli zabawa w wyklejanke Dynamatem, na sam pierw.
potem mozna robic jakies custom podstawy pod glosniki albo kupic boczki od sound systemu wsadzic jakis system 3 drozny i bedzie fajnie gralo.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975kupic boczki od sound systemu wsadzic jakis system 3 drozny i bedzie fajnie graloO2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6custom wyjdzie i taniej i lepiej
druga rzecz ze jesli sie nie pali to jak poszperac to moze i udaloby sie znalezc w uzywkach takie boczkinasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez Nexus6custom wyjdzie i taniej i lepiej
a to co oferuje Sound System to niestety też żenada
Zamieszczone przez Jabar1975ze jesli sie nie pali to jak poszperac to moze i udaloby sie znalezc w uzywkach takie boczkiWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
ten kawalek z maskownica od sound systemu jest na nitach do boczka przypiety wiec mozna pewnie tylko wymienic ten konkretny element... moze cena w aso nie zabijea samo wciszenie sound sytemu i lekka korekta zmiana wysokotonwego i zwrotnica, powoduje ze od jakies 25-30 na skali powoduje ze boczek caly chodzi i cos pierdzi zamiast grac
a kolega Caskp w tym grzebal i efekt sredni sub na tyl i wciąc basy z przodu
Komentarz
-
-
A ktoś już rzeźbił w ogóle w drzwiach w miejscy uchwytu na butelki, czy to wszystko są hipotezy (nie wątpię, że poparte doświadczeniem w innych modelach)???
[ Dodano: Wto 27 Lut, 07 19:41 ]
Hmmm, a co powiecie o tych głośnikach JBL GTO 804 albo HERTZ ES 200?
Jak wsadzę je do drzwi to (MIMO WSZYSTKO) i tak będzie lepiej niż fabryczne, nie???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoHmmm, a co powiecie o tych głośnikach JBL GTO 804 albo HERTZ ES 200?
czyli typowa ChzG
nie rozumiem Twojego zaparcia do brnięcia w system z 20 cm wooferem
Zamieszczone przez fernandoJak wsadzę je do drzwi to (MIMO WSZYSTKO) i tak będzie lepiej niż fabryczne, nie???With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz